Ontwerp

Een goed ontwerp spreekt voor zich,

het geeft persoonlijkheid aan websites, logo’s, drukwerk en alle andere zaken die een individuele uitstraling moeten hebben. Daarnaast geeft het de ruimte aan de inhoud, de ‘content’ van bijvoorbeeld de website of folder. Het is immers belangrijk dat, naast dat het er goed uitziet, ook de boodschap goed overkomt. Mijn voorkeur en werkwijze richt zich op strakke, eenvoudige ontwerpen met een belangrijke rol voor typografie en de nadruk inhoud en leesbaarheid. Op die manier komt de inhoud het beste tot zijn recht en komt uw boodschap het beste over. Omdat inipix zich richt op een samenwerking tussen mij en u als opdrachtgever, ook als het om het ontwerp gaat, laat deze stijl u veel ruimte voor uw inbreng, zonder dat deze daarmee generiek en kunstmatig overkomt.

Wat kan inipix // koert tomasini voor u doen?


Ik neem die delen van het creëren van uw promotie van u over die u zelf niet kunt of wilt doen. Samen bepalen wij wat uw doelen en middelen zijn en welke zaken u graag door mij zou willen laten doen. U heeft een ontwerp voor uw website maar niet de kennis om deze om te zetten in een functionerend geheel? Ik kan dat voor u overnemen. U heeft een website maar niet de mogelijkheden hier voldoende kwaliteit foto’s en content voor te maken? Dan neem ik dat van u over. De mogelijkheden en combinaties zijn groot en alles gaat in overleg met u. Mochten er delen zijn waar specialisten voor noodzakelijk zijn dan beschik ik over een netwerk van waaruit ik dat voor u kan regelen. En gemakkelijk voor u: Ik blijf ook in die situatie uw aanspreekpunt. Zo heeft u altijd maar met een iemand te maken.

Het uitgangspunt is altijd bruikbaarheid: Een huisstijl moet op de gewenste manieren te gebruiken zijn zonder grote aanpassingen. Foto’s moeten zowel digitaal als in print in te zetten zijn. Dit geldt ook voor websites: een website is een uitstekend platform om uw klanten te kunnen blijven informeren. Het is daarom goed om uw website regelmatig van nieuw materiaal te voorzien. Of misschien wilt u een actief blog aan uw site koppelen. Hiervoor leent het “wordpress” platform zich uitermate goed. U kunt hiermee zelf eenvoudig nieuw materiaal op uw website publiceren. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat ik u hierbij help! Daarnaast moet de website op alle beschikbare manieren goed overkomen, dat betekentd dat deze ook op een klein scherm goed moet functioneren en ook daar moet uw stijl goed naar voren komen. Een ontwerp dat rekening houdt met verschillende scherm formaten is dan ook van groot belang. Een zogeheten “responsive design” is dan ook daarom altijd het uitgangspunt, hiermee wordt de website altijd aangepast aan de beschikbare scherm grootte zonder dat dit ten koste gaat van het ontwerp of de inhoud. Een mooie website is niet nuttig als deze niet gevonden wordt. Behalve goede teksten speelt ook het ontwerp en een goede interactie tussen beide hierin een belangrijke rol. Deze “Search Engine Optimization” (SEO) is dan ook van groot belang, hier wordt dan ook standaard bij het ontwerp rekening mee gehouden.