Klein maar Fijn // Uitleg

Om een website voor u te kunnen bouwen met behulp van klein maar fijn zijn een aantal zaken essentieel om van start te kunnen gaan. Op deze pagina vindt u welke zaken u zelf moet aanleveren voor uw site en aan welke minimale eisen uw materiaal dient te voldoen voor het beste resultaat

Voor een makkelijke communicatie en voor het koppelen van website functies (seo en analytics) is een e-mail adres noodzakelijk, idealiter een adres dat u specifiek voor uw website gat gebruiken.
Verder is het noodzakelijk een domeinnaam geregistreerd te hebben en een hosting pakket bij een hoster waar het mogelijk is een wordpress pakket te installeren.
Mocht u dit nog niet hebben kunt u dit eenvoudig regelen bij bijvoorbeeld Yourhosting een goede en betrouwbare Nederlandse hoster. Mocht u dit niet zelf willen (kunnen) doen dan kan inipix // koert tomasini dit voor een klein extra bedrag voor u in orde maken (hosting kosten niet in begrepen).

De te gebruiken afbeeldingen en teksten zijn niet bij klein maar fijn inbegrepen. U dient deze dus zelf te verzorgen. Het gaat hierbij om het basis materiaal; de geleverde teksten en afbeeldingen worden voor uw website geoptimaliseerd. Dit zijn de enige inhoudelijke zaken die u zelf dient aan te leveren. Het spreekt voor zich dat het door u geleverde materiaal voor gebruik wordt nagezien, mochten er verbeteringen nodig zijn wordt u hier uitgebreid over geadviseerd. Zie voor de exacte specificaties onder aan deze pagina.

Uiteraard is het zeer goed mogelijk om uw klein maar fijn website te integreren in uw bestaande huisstijl en marketing. De volgende zaken zijn nodig om dit goed te kunnen integreren: Uiteraard uw bestaande logo of briefhoofd en uiteraard de door u gebruikte lettertypen en kleuren. Uiteraard ook de gegevens van de aan uw website te koppelen accounts, denkt u daarbij aan social media, verkoop sites of al bestaande websites.


Afmetingen en Eenheden

afbeeldingen

De gebruikte afbeeldingen zullen tot de onderstaande formaten worden verkleind, het is dus van belang dat de door u aangeleverde afbeeldingen minimaal aan deze formaten voldoen. Groter mag uiteraard altijd.

logo: 500 x 500 px
Banner: 1400 x 250 px
Backgrounds: 1600 pixels breed, minimaal 1200 pixels hoog, mag eventueel hoger.
gallery afbeeldingen minimaal 800 px langste zijde
pagina afbeeldingen minimaal 400 px langste zijde

teksten

Het is uiteraard mogelijk om een website te bouwen zonder tekst of uiteraard met heel veel tekst. Beide hebben hun voor en nadelen. Houdt u echter in de gaten dat niet alleen uw menselijke bezoekers uw teksten gebruiken. De zoeksystemen van oa Google gebruiken uw teksten om uw website te indexeren om deze zodoende gevonden te kunnen laten worden. Twee zaken zijn daar voor van belang: zet minimaal één tekst van voldoende grote op een duidelijke plaats op uw website. Deze tekst kan het beste minimaal 300 woorden bevatten.
Daarnaast is het mogelijk zogeheten ‘snippets’ te gebruiken. Dit zijn korte tekstjes zoals u ze bijvoorbeeld ziet in de zoek resultaten van Google, naast een korte inleiding hebben deze ook invloed op de zoek resultaten. Voor de beste resultaten zijn deze niet langer dan 140 tekens.

‘hoofd’ teksten (belangrijk voor het vinden van uw website) minimaal 300 woorden
zoekmachine teksten (snippets): 140 tekens

Kleuren

Het communiceren van exacte kleuren is erg lastig. Hoe u een kleur ziet hoeft immers niet gelijk te zijn aan hoe een ander deze waarneemt. Daarnaast is ook de weergaven van een kleur verschillend van monitor tot monitor. Is het daarom noodzakelijk om een exacte kleur door te geven dan zijn hier twee mogelijkheden voor:

Of in hex color code (bijvoorbeeld #ffffff voor wit) of RGB color code (bijvoorbeeld (0,0,0) voor zwart)

Via de meeste fotobewerkings- of tekenprogramma’s is het mogelijk de exacte color code van een kleur na te gaan.
Mocht u overigens een afbeelding hebben met een kleur combinatie die u wilt gebruiken dan is het mogelijk om via: www.degraeve.com/color-palette/ de hex color code’s van deze kleuren te achterhalen.
Houdt u er wel rekening mee dat in beide gevallen er kleine variaties kunnen zijn in het resultaten.

Lettertypen (fonts)

Op webpagina’s zijn slechts enkele standaard lettertypen mogelijk. Echter via diensten als typekit of google fonts zijn een enorm aantal extra fonts mogelijk, zowel gratis als betaald. Mocht u hier gebruik van willen maken en al een font op het oog hebben dan is de volgende informatie van belang:

naam zoals gegeven op google fonts of typekit; gebruikte gewicht; gebruikte stijl (bv Italics)

Hou er wel rekening mee dat als u kiest voor een betaald font de prijs hiervan niet in begrepen is in de prijs van klein maar fijn.